CIrkonijum keramika

Cirkonijum keramika je materijal najnovije generacije, poslednja reč tehnologije u stomatolgiji, koja obezbedjuje ispunjavanje najviših standarda pacijenata.

 

 
Bezmetalna zubna krunica se sastoji od osnovne kapice koja se izradjuje od cirkonijuma I oblaže slojem kramike najvišeg kvaliteta.Cirkonijum kao materijal poseduje izuzetne kvalitete:

jako visoku tvrdoću I otpornost (koristio se prvo u svemirskoj tehnologiji, gde je I dalje zastupljen)
cirkonijum je izvanredan materijal jer osim tvrdoće, poseduje biokompatibilnost sa ljudskim tkivom i kosti, tako da ne izaziva alergij, niti je na bilo koji način štetan po ljudski organizam.
estetski je perfektan jer njegova mlečno bela boja obezbedjuje potpuno propuštanje svetlosti( za razliku od metalokeramike koja za podlogu ima metal koji ne propušta svetlost).Kod cirkonijuma kao i kod prirodnog zuba svetlost prolazi iobezbedjuje potpunu transparentnost , što zubu daje prirodan izgled.


Cirkonijum keramika obezbedjuje prirodan trodimenzionalni izgled zuba upravo zbog savršenog prelamanja svetlosti kroz navlaku.


Kod cirkonijum keramike se priliko povlačenja desni vremenom ne vidi rubmetala što obezbedjuje da u estetskom smislu nadoknade mogu duže trajati.


Za cirkonijum keramiku otisak se kompjuterski skenira I izradjuje, što garantuje veću preciznost celokupnog rada. Rub bezmetalne krunice je savršeno ispreparisan, upravo zbog kompjuterske obrade, što ima za cilj savršen odnos ruba krunice i desni.


Površina nadoknade od cirkonijum keramike nema mikroputina u svojoj strukturi, čime se onemogućuje taloženje naslaga na površini I njihov negativan uticaj na desni.Ukoliko se odlučite za cirkonijum keramiku postići ćete vrhunski estetsko-funkcionalan efekat, kao i maksimalno lično zadovoljstvo svojim savršenim osmehom.