Implantologija

Garancija

 

Kvalitet i pouzdanost našeg rada potvđuje garancija na zubne implantate doživotno. Svaki pacijent za svaki ugrađeni implantat ponaosob dobija iternacionalni pasoš setifikat sa tačnim opisom na kom je mestu ugrađen implantat i sa upisanim serijskim brojem. Pasoš je zvanična potvrda premium kvaliteta proizvođača implantata.
Naša klinika koristi najsavremenije materijale i sarađuje sa najboljim labaratorijama. Na ovaj način svako može sebi da priušti savršen osmeh!

 

Vreme boravka i rokovi izrade

 

Za intervenciju ugradnje implanta potrebno je izdvojiti 2 dana u Beogradu. Prvi dan se ugrađuju implantati i sutradan se vrši kontrola za 24h. Vreme trajanja same operacije je od 15 min do 1 h i 30 min, u zavisnosti od broja implantata koji se ugrađuju. Nakon 3 meseca od ugradnje, kada implantat sraste sa viličnom kosti, vrši se izrada protetskog dela. Za izradu protetskog dela na implantatima potrebno je izdvojiti od 5 do 7 dana boravka u Beogradu. Za izradu svih ostalih vrsta protetskih radova potrebno je izdvojiti 5 - 7 dana boravka u Beogradu.

 

Implantologija

 

Pojavom zubnih implanta, do sada nezamenljive metalokermičke krunice, mostovi i proteze odlaze u prošlost. Danas implanti potupno menjaju filozofiju stomatologije, postavši neizbežna metoda rekonstrukcije izgubljenih zuba.

 

implant u zubu  implant viri iz zuba

 

Poslednjih godina broj pacijenata,koji se umesto klasičnih krunica i mostova odlučuju za implante,se drastično povecava. Pre par godina mostovi su bili u prednosti, zbog toga sto se implanti nisu mogli ugrađivati kod pacijenata čije su vilice ostale bez koštane mase. Ali,nove tehnologije u oralnoj hirurgiji su omogućile ugradnju veštačke kosti u atrofiranim vilicama, čime su implanti dobili na prednosti u odnosu na mostove.

 

implant primer

 

 

Procedura ugradnje zubnog implanta
 

Zubni implant se sastoji iz tri celine:

 

  • Titanijumskog vestačkog zubnog korena koji se ubacuje u viličnu kost;
  • Nadogradnje koja se ušrafljuje u titanijumski koren;
  • Krunice koja se postavlja na nadogradnju.

 

Na taj način zubni implant u potpunosti zamenjuje izgubljeni zub. Implant postaje replika nekadašnjeg zuba. Procedura za implantiranje zuba je jednostavna. Na početku potrebno je izvršiti rendgensko snimanje vilice, kako bi se utvrdilo da li ima dovoljno koštane mase u vilici. Ako nema, pre implantiranja vrši se operacija ugradnje veštačke kosti. Sama opercija ugradnje implantata traje oko 30 minuta. Nakon završene operacije čeka se 3 meseca da implant uraste u viličnu kost. Tek nakon tog perioda pacijent dolazi ponovo u ordinaciju gde mu se na implant ušrafljuje nadograđena struktura (supra struktura) i vrši izrada protetskih nadoknada (krunica).