Zadnjica

SMANJENJE


Liposukcija je procedura kojom se zadnjica može smanjiti i oblikovati. Naravno često se radi u proceduri redukcije butina i lumbalne regije.

 
PODIZANJE I UVEĆANJE ZADNJICE


Ovom procedurom vršimo podizanje viseće zadnjice, a ukoliko to situacija zahteva i uvećanje( kod ravnih i malih )odgovarajućim glutealnim implantatima. Ovi implantati se proizvode u različitim veličinama i različitog su profila.Sama tehnika je specifična , zahteva dobar izbor istrumenata i dobro hirurško iskustvo.

Rezovi se nalaze obično na skrovitim mestima i vremenom postaju manje upadljivi.

Izvodi se u opštoj ili spinalnoj anesteziji i traje oko 1h. Neophodno se ponašati postoperativno po savetu hirurga u smislu sedenja, masaže i slično.

Druga procedura koju često koristimo je povećanje zadnjice sopstvenim masnim tkivom uzetim sa onih regija gde ga ima u višku. Nedostatak ove tehnike je što obično nemamo dovoljno masnog tkiva a i veliki deo se resorbuje bez obzira na dobru pripremu. Naravno i to je individualno. Resorbcija je od 30 do 70%.

Kod spuštenih zadnjica i kod osoba koje su dosta smršale prava procedura je autoaugmentacija i povećanje zadnjice. Tom tehnikom se guza podigne , utegne i remodelira. Nedostatak su dosta veliki rezovi i često jako vidljivi no lako ih je skriti.